6 Aralık 2011 Salı

Cevdet Bağca Kimdir?

CEVDET BAĞCA




Hem söz yazarı, hem besteci, hem müthiş bir ses, hem de bir öğretmen olan Cevdet Bağca ; 1965 yılında Iğdır ili Melekli kasabasında doğmuştur.

O yıllarda Manisa-Turgutlu'ya göç etmiş, oldukça kalabalık ve yoksul bir ailenin çocuğuydu. Yıllarca işçilik yapmış anne ve babasının eğitime olan duyarlılıkları nedeniyle eğitim olanaklarından yararlanmış birisidir.
Üniversite yıllarına kadar Turgutlu'da yaşamıştır. Birkaç kentte üniversite yaşantısı olmuştur, bunlardan bazıları politik gerekçelerle yarım kalmıştır. En son Gazi Üniversitesi Sınıf Ögretmenliği'ni bitirmiştir. 1989 da ögretmenlige başlamış olup halen ögretmenlige devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk sahibidir..

20 yıldır Profesyonel anlamda söz yazarlıgı ve bestecilik yapmaktadır,

Edip Akbayram, Yavuz Bingöl, Hüseyin Turan , Grup Sentez, Yeninur Ada, Metin Yılmaz, Yol Arkadaşları, Alişan, Güler Işık, Nurettin Güleç, Nurdan İpek, Grup Umuda Ezgi, Deniz Erdoğan, Bağdagül, Recep Ergül, Umuda Ezgi Grubu ve bir çok sanatçılarla çalıştı. Ayrıca film müzikleri ve Belgesel çalışmaları yaptı.

2000 yılında SİMURG isimli bir albüm yaptı daha sonra ondan aldığı cesaretle 2005 yılında EMANET ÖYKÜLER adlı ikinci albümünü yaptı , son albumü olan MAYNA 'yı 2007 yılında çıkardı, şimdilerde ise yeni albumü merakla bekleniyor..

Yurt içi ve Yurt dışında devamlı konserler vermektedir, hem Ögretmenlige hem de Müzige devam etmektedir..
--------
Resmi Web Sitesi :
http://www.cevdetbagca.com.tr/

5 yorum:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More